• Početna>
  • Vesti>

Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev predao je jutros kravu i pet ovaca Milanu Kovačeviću iz sela Banje, kod Srbice, na KiM i poručio da je namera predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića da Srbi “ostanu, opstanu i razvijaju” se na svojoj zemlji.

“Velika je želja i iskrena namera predsednika Vučića i direktora Ðurića da Srbi na KiM budu svoji na svome, da žive na svojoj zemlji, da ostanu, opstanu i razvijaju se kao pravi domaćini”, poručio je Kozarev prilikom posete domaćinstvu Kovačevića.

On je dodao da mu je čast što je “u nakraćem mogućem roku” od kada je Kovačević upoznao Vučića i Ðurića sa svojim problemima prilikom razgovora sa građanima u Lapljem Selu 20. januara, mogao da mu preda kravu i pet ovaca, koje su donirali ljudi u saradnji sa Kancelarijom za kiM.

Kozarev je ukazao da treba pomoći koliko god je moguće Srbima na Kosovu da uspešno privređuju i da budu još bolji i uspešsniji.

“Naše je da im pomognemo koliko god možemo, a moći ćemo više nego ikada pre”, naglasio je Kozarev.

On je izrazio veliko zadovoljstvo što “jedan mlad čovek”, koji je pre dve godine želeo da bude “gazda i domaćin”, to i postaje.

Kozarev je rekao da je Milan Kovačević samo simboličan primer, a da tim putem treba da krene još “mnogo Milana i mnogo drugih imena i prezimena naših sunarodnika na KiM, uz našu sestranu pomoć” nastave da se razvijaju, žive normalan život, i grade uspešnu budućnost na KiM.

Kovačević (23) rekao je da mu je Vučić u Lapljem selu obećao da će mu pomoći “u svako doba”.

On je zahvalio svima koji mu pomažu da ostane na svom ognjištu u selu Banje.

Izvor: Kontakt Plus Radio

Comments

Pročitaj još