• Početna>
  • Vesti>

Arifi: Krajem februara nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije Avni Arifi izjavio je da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti krajem februara, iako konačan datum još uvek nije utvrđen.

“Tačnog datuma još uvek nema, ali krajem februara će započeti dijalog Kosovo-Srbija”, rekao je Arifi za prištinsku agenciju Telegraf.

Dijalog je posle skoro dve godine pauze trebao da bude nastavljen 16. januara, ali do toga nije došlo pošto je tog dana u severnom delu Mitrovice ubijen lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović, što je imalo za rezultat da srpska delegacija ne učestvuje u dijalogu.

Ubrzo nakon toga, iako je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao da se “ne vraća za pregovarači sto, dok se ne utvrde ubice Ivanovića”, portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič saopštila je da su se predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili da se nastavi dijalog Beograd-Priština.

Politički deo dijalogam kako je još ranije saopšteno, vodiće predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

Izvor:Kontakt Plus Radio

Comments

Pročitaj još