• Početna>
  • Vesti>

Đurić i Tanin: O izvestaju koji će predstaviti SB UN o situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji (UNMIK) Zahirom Taninom.

Đurić i Tanin razgovarali su o predstojećem izveštaju UNMIK-a o situaciji na Kosovu i Metohiji, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija 7. februara.

Đurić je zahvalio Taninu na objektivnoj analizi situacije u našoj južnoj pokrajini, ističući da je destabilizacija na terenu u proteklom periodu pokazala da je neophodno nastaviti sa tromesečnim ritmom podnošenja izveštaja UNMIK-a, kako bi međunarodna javnost što ažurnije bila upoznata sa problemima i izazovima na Kosovu i Metohiji.

Posebnu pažnju sagovornici su posvetili slučaju ubistva Olivera Ivanovića, saglasivši se da je neophodno da institucije i službe u čijoj je to ingerenciji sprovedu objektivnu i sveobuhvatnu istragu. Đurić je upozorio da, uprkos jasno izraženoj volji Beograda da pomogne rasvetljavanju tog zločina, Priština do sada nije pokazala spremnost da tako nešto omogući.

Tanin je na sastanku upoznat i sa tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, pokrenutog na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i sa perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 

 

 

Comments

Pročitaj još