• Početna>
  • Vesti>

Momčilo Trajković: Aleksandru Vučiću smo predali predlog “zakona o fondu”

Momčilo Trajković saopštio je danas javnosti da su predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, predali predlog “zakona o fondu” koji predviđa kosovski dodatak do 500 evra za svaku porodicu koja živi na Kosovu i Metohiji. Zakon obuhvata i sve one porodice koje žele da se vrate na Kosovo i Metohiju. Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Srpskog nacionalnog foruma ovo je saopštio na svojoj Fejsbuk stranici. Nakon najave predsednika Vučića da će se “obračunati sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima” pokrenuta je inicijativa o prikupljanju podataka o tome ko na KiM-u prima dvostruke plate.

“Da rukovodstvo ne bi brinulo o socijalnom položaju naroda koji ‘golim rukama’ brani Srbiju na Kosovu i Metohiji i da se ne bi ponovila farsa iz Doma kulture u Lapljem selu, predložena je institucionalna zaštita i stabilizacija socijalnog i ekonomskog položaja srpskog naroda i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji. Oni koji prodaju svoju imovinu biće isključeni iz tog projekta,”  naveo je Trajković uz naslov “Vučić podržao da vlada razmotri zakon o fondu za Kosovo i Metohiju”.

Drugi deo zakona, dodao je Trajković, reguliše “razvojnu komponentu Srba koji žive na Kosovu i Metohiji”.

Objavio je i radni materijal predloga ovog zakona po članovima i tačkama.

Podsetimo, Trajković se sa Vučićem sastao u utorak u Beogradu. Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se polovinom marta održi okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga u kojem će učestvovati i predstavnici Srba sa KiM-a.

Izvor: Kossev

Foto: Vesto online

Comments

Pročitaj još