Više policije na ulicama zbog praznika

Foto: Kosovska policija

Na ulicama Prištine uočljiv je veliki broj pripadnika specijalne jedinice, a iz Kosovske policije kažu da su preventivno preduzete posebne mere zbog novogodišnjih praznika, a da je bezbednosna situacija mirna i stabilna.

Povećani broj policije, kako kažu, treba da obezbedi potpunu sigurnost građana tokom novogodišnjih praznika..

„Kosovska policija, na osnovu svojih procena bezbednosne situacije planira, a prioritet nam je predviđanje neophodnih policijskih mera. Što se tiče bezbednosne procene situacija je mirna i stabilna. I od građana zahtevamo povećanu posvećenost i budnost svih građana i institucija“,  rečeno je portalu Arbresh.info, prenosi prištinski Expres.

Povećano prisustvo policije planirano je na određenim lokacijama i na otvorenom, gde je planirano novogodišnje slavlje.

„Policija planira dodatno prisustvo policije na lokacijama raznih gradova, gde će biti održani svečani dočeci Nove godine, a biće zaduženi i za povećanu kontrolu saobraćaja“,  navodi se u odgovoru Kosovske policije.

Policija apeluje na sve građane da sarađuju i obaveste bezbednosne institucije o svim eventualnim nepravilnostima ili informacijama, uključujući moguće informacije o problemima u saobraćaju.

Sve se to čini, kako se navodi, da bi se izbegli eventualni incidenti i obezbedila sigurnost građana.

Na Fejsbuku se oglasio i ministar unutrašnjih poslova, Flamur Sefaj, koji je takođe pozvao na saradnju građana sa kosovskim institucijama u narednom periodu kako bi na taj način pomogli da predstojeći praznici dobiju svoj pravi smisao.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još