• Početna>
  • Vesti>

Jelena Đurić: Veliki novogodišnji koncert KUD-a Zvečan za kraj uspešne jubilarne 2017.

U subotu, 23. decembra  u Domu kulture Trepča u Zvečanu, veliki Novogodišnji koncert izvešće KUD Zvečan.

Govoreći o repertoaru, predsednica KUD-a Jelena Đurić kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu, da su vredni igrači i muzičari pripremili pregršt premijera i iznenađenja.

„Uvek nam je posebno zadovoljstvo kada organizujemo koncert u Zvečanu. Moram da kažem da je ova 2017. godina jako bitna za nas jer je to godina jubileja – 50 godina rada i postojanja KUD-a Zvečan i  mi smo naravno , nizom aktivnosti, taj jubilej  i obeležili.  Pored velikog koncerta koji smo održali u aprilu mesecu, i još niza manjih nastupa pretežno naših nasjmlađih članova , godinu završavamo uspešno, još jednim  jubilarnim, novogodišnjim koncertom“, kaže Đurić.

Ona napominje da je KUD  svom bogatom repertoaru koreografija  sada pridodao, odnosno vratio na scenu Narodne igre Zvečana zahvaljujući njihovom članu  Miljanu Vuksanoviću.

„Sam uvod koncerta biće posvećen pokojnom koreografu KUD-a Siniši Nedeljkoviću – Frenkiju jer će naš Jovica kao uvodnu numeru izvesti Frenkijevu „Devojku iz grada“ na fruli. I pripremni ansambl će izvesti premijerno Igre iz Leskovca, a predstaviće se i naš dečji ansambl. Četiri, pet premijera smo pripremili za našu publiku i roditelje kojima smo neizmerno zhvalni što su njihova deca deo našeg KUD-a. Nadam se da će svima te večeri biti lepo“, kaže Đurić.

Ona ističe  da će na koncertu nastupiti oko 170 članova KUD-a, što je zaista impozantna brojka.

U 2018. godinu KUD Zvečan ulazi sa mnogobrojnim uspesima zabeleženim u ovoj jubilarnoj 2017. ali i sa dosta starih problema.

„Nemamo dovoljno nošnji za sve koreografije i ono što je nama prioritet, nemamo naš prostor. Velika su obećanja, baš kao i podrška i pomoć lokalne samouprave Zvečan na čelu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem i predsednikom, da ćemo u narednoj godini rešiti ove probleme. Veliku zahvalsnost dugujemo Trepči“, naglasila je Đurić.

 

Comments

Pročitaj još