• Početna>
  • Vesti>

Panel diskusija o poteškoćama pribavljanja ličnih dokumenata na Kosovu

Foto: Aktiv

Panel diskusija  na temu pristupa identifikacionim dokumentima nevećinskih zajednica na   severu Kosova, kao i stavljanje u funkciju mehanizama za ostvarivanje  prava na lična dokumenta biće održana u petak, 22. decembra, u 11h u Centru građanske energije u Kosovskoj Mitrovici.

Jedan od glavnih ciljeva Panel diskusije koju organizuje NVO Aktiv,   jeste informisanje i predstavljanje glavnih poteškoća građana iz  četiri opštine na severu Kosova pristupu ličnim dokumentima koje  izdaje vlada Kosova, o pravima i procedurama za prijavu diskriminacije
i neadekvatne primene zakona instituciji Ombudsmana. U toku panel diskusije biće predstavljena ,,Informativna brošura o   procedurama za dobijanje kosovskih dokumenata,,. Informativna brošura  sadrži ključne informacije o procedurama za dobijanje ličnih i putnih  dokumenata, uz objašnjenje izuzetaka koji važe za različite grupe
gradjana. S tim u vezi, u planu je organizovanje četiri panel  diskusije, u svakoj od četiri opštine na severu Kosova, Severnoj  Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, a u sklopu projekta  Olakšavanje pristupa ličnim dokumentima koji sprovodimo uz podršku  nemačke agencije za medjunarodnu saradnju – GIZ.
Učesnici će imati priliku da predstave probleme sa kojima se susreću  pri procesu dobijanja kosovskih ličnih dokumenata, i zajedno sa  panelistima koji su upoznati sa procedurama i zakonima, pokusaju da  reše svoje problem.

Comments

Pročitaj još