• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Da hram Hrista Spasa bude mesto našeg okupljanja

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, prisustvovao je danas liturgiji povodom slave Svetog Nikole u istoimenoj crkvi u Prištini.

Čestitajući slavu svim vernicima, Kozarev je poručio da se nada da će uskoro i Hram Hrista Spasa u Prištini biti mesto okupljanja vernika.

„Puno mi je srce što sam danas, na jedan od najsvečanijih praznika u godini, ovde u Prištini, u porti crkve Svetog Nikole gde smo obeležili slavu. Ono što me raduje je da je svake godine sve više vernika, a to je pokazatelj povratka Srba u Prištinu, koja pripada i nama i albancima i svim ostalima koji su u njoj živeli pre tragičnih događaja ’90. Nadam se takođe da je ova poruka mira i ljubavi, koja je izrečena ovde danas, posebno među mladima, kojih ima svake godine sve više, upravo garant da će nas biti još više i da ćemo dočekati završetak izgradnje Hrama Hrista Spasa u Prištini i kao što ovaj hram postaje sve manji za veliki broj vernika, da ćemo isto tako popuniti i Hram Hrista Spasa. Ovo je dobra prilika da podsetimo da želimo da se što više Srba vrati ovde, naravno kada se ispune elementarni uslovi za to kao što je pristup oduzetoj, zaposednutoj imovini. Sa puno lepih utisaka koje nosim odavde, želim da čestitam slavu svim prištevcima ovde danas, ili gde god se sticajem okolnosti nalazili“, kazao je Kozarev.

Liturgijom, sečenjem slavskih kolača i pričestom obeležena je slava u crkvi Svetog Nikole u Prištini.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još