• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Nijedan radnik neće ostati bez posla; regionalni vodovod do kraja 2018.godine

Budžet za 2018.godinu Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica je u pripremi i biće usvojen u ponedeljak, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Aleksandar Spirić.
„To je jasan pokazatelj da država Srbija ostaje na ovim prostorima funkcioniše punim kapacitetom , kako Privremeni organ, tako i sve javne ustanove i preduzeća. Ohrabruje činjenica što ćemo u naredne tri godine imati i značajne projekte za sam grad. Nadamo se da ćemo u 2018.godini okončati radove na regionalnom vodovodu i konačno taj višegodišnji problem vodosnabdevanja rešimo“ rekao je Spirić.
Nijedan radnik neće ostati bez posla, redovna primanja biće i u narednom periodu i služba unutar opštine usaglašava budžet koji će biti izglasan u ponedeljak kada će biti održana sednica.

Puna podrška države Srbije
Ostaje puna podrška Kancelarije za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem, koji će značajne projekte u 2018.godini realizovati zajedno sa nama na prostoru Kosova i Metohije, a velika je podrška samog predsednika i čitave vlade po pitanju značajnih projekata,a pre svega opstanka na ovim prostorima“ naglasio je predsednik Privremenog organa.
Najavio je završetak 24 stambene jedinice u Bošnjačkoj mahali i pet u Rudarske čete , gde će se nastaviti sa identičnim jedinicama od pet stanova, tako da će naselje dobiti nov izgled. „Činimo sve kako bi mladi ljudi ostali na ovim prostorima da stvaraju bolju i perspektivniju budućnost“.
Što se tiče budžeta socijalna davanja i odogovorna politika biće nastavljena, narodna kuhinja nastavlja sa radom kroz Centar za socijlani rad. Cilj nam je da rešimo problem ulične rasvete, ekipe Direkcije za građevinsko zemljište i puteve su na terenu i u poslednja 4 dana uspeli su da reše problem u Brđanima, Vlade Ćetkovića u Bošnjačkoj mahali, jer je bezbednost naših građana na prvom mestu.

Kulturne manifestacije u decembru i januaru 

Privremeni organ sa kabinetom gradonačelnika Gorana Rakića 21. Decembra organizuje Novogodišnji vašar, koji će obuhvatiti dešavanja i razne kulturne događaje tokom dana.
Tradicionalno, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju 13. januara biće organizovana Ulica otvorenog srca.

Zahvalnice KUD “Kosovski božur” i Radio Kosovska Mitrovica za Privremeni organ i predsednika 

KUD „Kosovski božur“ počeo je intenzivno, brzo i efikasno da okuplja mališane, i za mesec i po dana prijavljeno je 124 onih koji žele da budu aktivno uključeni u kulturno -umetničko društvo. To je pokazatelj da čuvamo tradiciju i kulturu i pokažemo kolika je naša vrednost u zaštiti nematerijalnog blaga, za šta je dokaz Unesko i „kolo“.
Nikola Milošević predsednik KUD „Kosovski božur“ istakao je da je u toku konkurs za upis novih članova,a da je sinoćnji koncert pokazao šta je društvo radilo u 2017.godini, te da su planovi za narednu godinu veliki i ambiciozni.

U ime društva Milošević je predsedniku Spiriću uručio priznanje za doprinos očuvanju srpske tradicije i kulture.

U ime Radio Kosovska Mitrovica povodom 35 godina postojanja i rada radija, predsedniku Privremenog organa Aleksandru Spiriću koordinator Radio Kosovska Mitrovica Maja Fićović uručila je zahvalnicu za svesrdnu pomoć i podršku koji naš medij ima, i zahvaljujući kome je radio već godinu dana u svom matičnom gradu, u koji se vratio nakon 17 godina rada u Zvečanu.

Comments

Pročitaj još