• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić čestitao početak mandata gradonačelnicima i odbornicima Srpske liste na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za nKosovo i KMEtohiju Marko Đurić čestitao je danas gradonačelnicima i odbornicima  Srpske liste na Kosovu i Metohiji  početak mandata  i  konstituisanje opštinskih vlasti.

Đurić je zahvalio građanima na velikom poverenju koje su ukazali Srpskoj listi.

“Srpska lista će u predstojećem periodu odgovornim odnosom prema nacionalnim interesima i stručnim rukovođenjem lokalnim organima vlasti morati da opravda ukazano poverenje građana i države Srbije.Srbi na Kosovu i Metohiji zaslužuju da teškoće njihovog življenja u južnoj pokrajini budu u najvećoj mogućoj meri amortizovane savršenim funkcionisanjem srpskih lokalnih samouprava, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i Briselskim sporazumom”, stoji u saopštenju direktora Đurića.

Đurić je izrazio uverenje  da će uslovi života Srba  na Kosovu i Metohiji biti još bolji pošto srpska samouprava bude dodatno ojačana formiranjem Zajednice srpskih opština, za šta sad imamo savršene uslove, budući da vlast u svim opštinama sa srpskom većinom obavlja programski i ideološki koherentna politička snaga.

“Danas je, inače, tačno 1700. dan otkako je Priština preuzela obaveze u vezi sa formiranjem ZSO i ovom prilikom još jednom i predstavnike privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji i međunarodnu zajednicu podsećam na činjenicu da najvažnij segment i Briselskog sporazuma do danas nije sproveden”, podsetio je Đurić.

Comments

Pročitaj još