Marko Đurić sa ambasadorom Portugala Peišotom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Portugala u Republici Srbiji Auguštom Saraivom Peišotom.

Đurić je ambasadora Portugala upoznao sa dosadašnjim tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, istakavši da se rešenje ključnog srpskog nacionalnog pitanja ne može iznaći bez sabiranja svih unutrašnjih snaga i stvaranja najšireg mogućeg društvenog konsenzusa.

„Dijalog, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje dugoročno-održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, što će, verujemo, posledično doprineti i dugoročnoj stabilizaciji prilika u regionu“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je portugalskog ambasadora informisao o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i problemima sa kojima se srpski narod u pokrajini svkodnevno suočava.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, dosledno opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i rešavanje svih problema mirnim i političkim sredstvima.

Comments