• Početna>
  • Vesti>

Katedra za ruski jezik i knjjiževnost obeležila 55 godina rada

Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici  obeležio je danas 55 godina rada Katedre za ruski jezik i književnost.

Pozdravljajući prisutne  rukovodilac Katedre za ruski jezik i književnost prof. dr Mitra Reljić istakla je da će budući rad Katedre za ruski jezik zavisiti prvenstveno od spremnosti nastavnika i saradnika da ineteres katedre stave ispred svih drugih interesa ali i spremnosti uprave fakulteta da im u tom smeru pruži punu podršku.

“Jer su stručnost i požrtvovanost zaposlenih na katedri, istinski kvalitet znanja a ne statistički uspeh studenata, primarna pretpostavka promocije katedre i njenog očuvanja”, rekla je Reljić,.

Svečanosti je prisustvovao i zamenik šefa ruske Kancelarije u Prištini Nikolaj Rudajev.

Prodekan za nastavu prof. dr Mladen Virijević podsetio je  na istorijat ove katedre I dodao da je tokom izmeštanja Filološkog fakulteta iz Prištine 1999. godine Katedra za ruski jezik ostala bez izuzetno bogate i vredne slavističke biblioteke.

“Mada se sudbina Katedre za ruski jezik činila neizvesnom u jednom periodu, ona već nekoliko godina unazad, na radost svih nas, korača sve čvršćim i sigurnijim koracima, osnažujući kadrovski potencijal i povećavajući broj upisanih studenata” , kaže je Virijević.

Na Katedri za Ruski jezik i književnost danas na osnovnim akademskim studijama studira 54 a na master akademskim studijama 14 studenata.

 

Comments

Pročitaj još