Predstava “Naše mesto” u petak u “Akvarijusu”

Predstava „Naše mesto“ Kulturnog centra Novog Sada i Teatra 34 iz Novog Sada gostuje u petak 15. decembra 2017. godine u galeriji „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici od 21:00.

Ulaznice  po ceni od 150 dinara možete kupiti u galeriji Akvarijus.

Rezervacije su obavezne.
Dan pre toga, 14. decembra, predstava će se odigrati i u Domu kulture u Šilovu, a početak je zakazan za 19:00. Cena ulaznice: 100 dinara.

„Naše mesto“ nastalo je iz duboke potrebe da se na jedan blizak, razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši, stenje pod pritiskom različitih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Iako govori o Novom Sadu, predstava se može iščitati kao univerzalna metafora o Gradu, pa se tako može odnositi na bilo koje mesto, i bilo koje ljude, koji imaju potrebu da govore o urbanosti, (multi)kulturalnosti, gostoljubivosti, posebnosti, civilizacijskoj superiornosti, a zapravo su palančani, nemoćni da prevaziđu malograđanski mentalitet.

Glavne uloge u ovoj predstavi igraju Nikolina Spasić i Milan Novaković (na osnovu čijih je istinitih životnih priča i utisaka o Gradu u kojem se osećaju kao dođoši i nastao tekst „Naše mesto“), dramaturg je Simon Grabovac, a režiju potpisuje Bogdan Janković. Za scenski dizajn i kostime bila je zadužena Nevena Vujasinović.

Predstava je, inače, uvrštena u stalni repertoar Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Comments

Pročitaj još