• Početna>
  • Vesti>

Kosovo i Metohija Međunarodni filmski festival u Gračanici

Tokom trećeg Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF), koji će se pod sloganom “Ovde!” u organizaciji Evropskog kulturnog foruma održati od 13. do 15. decembra 2017. godine u Domu kulture Gračanica, biće prikazano ukupno 14 filmova.

U dnevnim terminima od 11, 13 i 15 časova najmlađi će uživati u selekciji najboljih 3D crtanih filmova sinronizovanih na srpski. Biće prikazano 6 filmova u 9 termina: „Mali šef“, „Družina iz džungle“ i „Tvrd orah 2“ – prvog dana; „Družina iz džungle“ (repriza), „Čudovišta iz moje porodice“ i „Moj mali poni“ – drugog dana; „Čudovišta iz moje porodice“ (repriza), „Mali šef“ (repriza) i „Vau vau zvezda“ – poslednjeg festivalskog dana.

Domaći film je i ove godine u prvom planu na Festivalu, a publiku očekuju vredna i zapažena ostvarenja srpske, ali i crnogorske kinematografije. Prvog festivalskog dana od 17 časova biće prikazan film „Igla ispod praga” reditelja i scenariste Ivana Marinovića, prava “poslastica za ljubitelje crnog humora” – kako je o filmu pisao čuveni časopis Hollywood Reporter. Glumačku ekipu ostvarenja čija estetika podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića, predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev i mnogi drugi. Istog dana, odmah nakon svečanog otvaranja (19h), publika će uživati u ostvarenju reditelja i scenariste Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, koji je svetsku premijeru imao prošle godine na 73. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Glavne uloge u ovoj ljubavnoj ratnoj drami igraju Monika Beluči, Emir Kusturica, Sloboda Mićalović i Predrag Miki Manojlović.

Comments

Pročitaj još