Kosovskoj studentskoj uniji odbijeno članstvo u Evropskoj studentskoj uniji

Kosovskoj studentskoj uniji odbijeno je članstvo u Evropskoj studentskoj uniji, saopštila je Studentska konferencija unioverziteta Srbije (SKONUS).

Predsednik SKONUS-a Milan Savić je juče na sednici ESU u Izraelu pozvalo članice te organizacije da ne podrže kosovsku studentsku uniju jer joj, kako se navodi u saopštenju, cilj nije borba za studentska prava i slobodu već želja za promovisanjem nezavisnosti takozvane države Kosovo.

Nakon obraćanja predsednika SKONUS-a, pristupljeno je tajnom glasanju i aplikacija Kosovske studentske unije za status kandidata u ESU je odbijena, ističe se u saopštenju.

Time je SKONUS, kažu, svojom borbom za prava i status studenata u Srbiji, i pored svih poteškoća sa kojima se susreće, uspeo da odbrani prava naših studenata i zaštiti njihove interese.

Oni ističu da Kosovska studentska unija neće moći da se kandiduje narednih godinu dana.

Savić je istovremeno pozvao studente da podrže Studentsku konferenciju univerziteta Srbije, jedinu, kako navodi, legitimnu organizaciju koja predstavlja 250 000 studenata u Srbiji, uključujući i sve studente sa teritorije Kosova i Metohije.

Iyvor> Tanjug

Comments