Simić: Priština nije učinila nijedan korak ka formiranju ZSO

Poslanik Srpske liste, Igor Simić, sastao se danas u Prištini sa ambasadorom Japana u Beču, zaduženim za Kosovo i Metohiju Kijosijem Koinumom (Kiyoshi Koinuma).

Simić je ambasadora informisao o radu srpskih poslanika i problemima sa kojima se Srbi i ostali nealbanci suočavaju na Kosovu i Metohiji.
Uskoro će peta godišnjica potpisivanja Briselskog sporazuma, a Priština nije učinila nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština, na šta se obavezala u Briselu – istakao je Simić na sastanku.
Ako neko misli da ćemo protokom vremena odustati u svojim zahtevima, grdno se vara – poručio je Simić.

Ambasador Koinuma je poručio da je ovo njegova treća poseta Kosovu i Metohiji, i da očekuje da će sledeće godine prilikom posete moći da vidi pozitivne promene, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."