Đaci Republike Srpsle za osmeh dece na KiM

Banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji  Republike Srpske polovinom novembra 2017.godine pokrenuo je već tradiciopnalnu akciju za prikupljanje sredstava za božićne i novogodišnje paketiće za srpsku decu Kosova i Metohije.

Akcija je pokrenuta preko osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj kako bi deca širom Srpske svojom humanošću darovala svoje vršnjake širom Kosova i Metohije.

“Ovo je akcija koju vrlo uspešno provodimo već godinama i svake godine za Nikoljdan, pravoslavni Božić i srpsku Novu godinu obradujemo na hiljade srpske dece širom Kosova i Metohije”, rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov..

“Verujemo da ćemo i ovaj put na isti način  od 10. do 13. januara 2018. uoči srpske nove godine posetiti i obradovati veliki broj dece na čitavom Kosovu i Metohiji”.

Tokom proteklih 10 godina na ovaj način poklone je dobilo više od 12 hiljada srpske dece Kosova i Metohije.

Akcijom su obuhvaćena i deca koja se nalaze na pedijatriji Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovice, kao i teško bolesna deca i deca sa posebnim potrebama iz Udruženja “Podrži Me“  iz Kosovske Mitrovice.
U toku je i najveća akcija Odbora za pomoć Srbima na KiM za pomoć u lečenju teško bolesne dece na severu KiM preko humanitarnog broja 1412 Telekoma RS. Akcija traje  do 30.novembra i putem žiro računa do 31.decembra. Akcija je do sada podržana sa oko 40 hiljada poziva i donacijom 15 lokalnih zajednica i privatnih preduzeća Republike Srpske.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."