Policija: Spreman operativan plan za izbore

Kako se navodi u saopštenju u cilju održavanja javnog reda i bezbednosti, biće angažovan dovoljan broj policjaca raznih profila koji pripadaju različitim jedinicama kosovske policije.

Dodaje se da će se policija potruditi da osigura okruženje za sve građane, kao i da održi red i mir u zemlji pre, za vreme i posle drugog kruga izbora.

Zadatak će biti i obezbeđivanje biračkih mesta, opštinskih izbornih odbora i bezbedno praćenje izbornog materijala.

Policija će sankcionisati bilo koje krivično delo koje sprečava ostvarivanje prava glasa i preduzeće sve proceduralne mereprotiv nezakonitog postupanja a sve u saradnji sa Državnim tužiocem.

Iz Policije Kosova pozivaju sve kandidate u izbornom procesu i građane da prijave bilo koje sumnjive informacije.

Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."