Djurić: Pokazana izjava koju su dale srpske sudije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je  da su srpske sudije podnele statusno neutralnu izjavu kada su preuzele dužnost na severu Kosova, čime će doprineti imovinskoj i pravnoj sigurnosti Srba.

“Nije bilo natpisa takozvana Republika Kosovo iako su pojedini portali lažno informisali javnost”, rekao je Djurić gostujući na RTV Vojvodina.

“Izjavljujem da sam voljan i spreman da se integriše u skladu sa kosovskim zakonodavstvom, na osnovu dogovorenih zaključaka vezanih za proces integracije. Potvrdjujem da razumem da će se prilikom dužnosti koje obavljam primenjivati kosovski zakonski okvir”, pročitala je voditeljka tekst izjave koja je i pokazana TV gledaocima.

Djurić je čestitao gradjanima Srbije na Kosovu i Metohiji što su dobili priliku da im “namesto Valjdete Dake (predsednica Centralne izborne komisije Kosova, sudija Vrhovnog suda) i Šabana Hisenija, Milan Bigović i Nikola Kabašić budu sudije”.

“Za razliku od albanskih sudija koji polažu zakletvu na kojoj imate nacrtan grb, koji mi zovemo logo, i zaklinju se na Ustav, ovo je statusno neutralna izjava gde naše sudije, umesto Valjdete Dake i Šabana Hisenija Milan Bigović i Nikola Kabašić preuzimaju dužnost, što će doprineti imovinskoj i pravnoj sigurnosti Srba”, rekao je Djurić.

Djurić je naveo da danas, za početak, u sudovima imamo 63 srpskih sudija i tužilaca i nekoliko  radnika u pravosudju.

Nikola Kabašić je imenovan za predsednika Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

 

Comments

Pročitaj još