Apostolova razgovarala sa predstavnicima Srpske liste

U Prištini je održan sastanak predstavnika Srpske liste i specijalne predstavnice Evropske unije na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove.U ime Srpske liste sastanku su prisustvovali potpredsednik skupštine Slavko Simić, predsednik Odbora za prava i interese zajednica i povratak Igor Simić i šef poslaničke grupe Srpske liste Saša Milosavljević.

Na sastanku su predstavnici Srpske liste ukazali na značaj što bržeg formiranja Zajednice srpskih opština, rešavanje problema uzurpirane imovine i ličnih dokumenata, kao i stvaranje uslova za nesmetani povratak raseljenih, ali i sankcionisanje onih koji lažnim prijavljivanjem poput slučaja Bogdana Mitrovića i Milanke Terzić sprečavaju povratak raseljenih.

Predstavnici Srpske liste su napomenuli da je stav Srpske liste oko formiranja tzv. Vojske Kosova jasan i da Srpska lista neće podržati takav predlog.

Specijalna predstavnica Apostolova je istakla značaj obrazovanja, vladavine prava i borbe protiv korupcije kao i sprovođenje reforme institucija na Kosovu i Metohiji.

Naglasila je spremnost EU da podrži povratak raseljenih, ali i unapređenje infrastrukture kroz EU projekte i projekte Fonda za razvoj u opštinama na severu Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.


Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."