Srpska lista: Jeremić i dalje radi na štetu sopstvenog naroda

Srpska lista upitala je danas odakle uopšte obraz predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da bilo koga poziva da polaže račune u vezi sa Kosovom i Metohijom, nakon što je “svojim neznanjem i diletantizmom odradio najveći mogući pi-ar za samoproglašeno Kosovo” i navela da Jeremić i dalje nastavlja da radi na štetu sopstvenog naroda na KiM.

“Gde su bili Jeremić Vuk Branković i njegov tadašnji šef Boris Tadić kada se u Prištini jednostrano proglašavala nezavisnost Kosova  bili su sakriveni u mišjoj rupi i zbegu, uplašeni od sopstvenog naroda” rečeno je u saopštenju Srpske liste.

Odakle Jeremiću obraz da bilo koga poziva da polaže račune u vezi sa KiM nakon što je svojim neznanjem i diletantizmom odradio najveći mogući pi-ar za samoproglašeno Kosovo, upućujući Međunarodnom sudu pravde takvo pitanje na koje je umesto odgovora u korist Srbije i srpskog naroda dobio odgovor u korist Prištine i albanskog naroda, pita Srpska lista.

Kako navode vrhunski je cinizam što Jeremić svoju stranku naziva narodnom,” jer ni on ni njegovi istomišljenici sa narodom nemaju nikakve veze, a ako i brine o interesu nekog naroda, onda to svakako nije srpski narod”.

“On i danas, ne samo da se ne izvinjava i ne posipa pepelom, već nastavlja da radi na štetu sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji, zamerajući nam što ne želimo da živimo u bezakonju i žaleći što više nismo prepušteni na milost i nemilost albanskim sudijama i tužiocima” kažu u Srpskoj listi.

Poručuju Jeremiću i da se ne nada da će mu srpski narod posle “ovakvog bezobrazluka” ikada ukazati dobrodošlicu na KiM, “a na dobrodošlicu eventualno može da računa u Prištini gde će možda zbog svega što je učinio za albanski narod jednoga dana u znak zahvalnosti dobiti spomenik, onako kako ga je dobio i Bil Klinton”.

Kako kažu ljudima poput Jeremića ništa ne znači volja građana Srbije, “i to što su mu na predsedničkim izborima građani jasno poručili da im ne treba ni on ni njegova subverzivna antisrpska politika”.

Narodna stranka danas je saopštila da su srpske sudije bile primorane da “polože zakletvu na tzv. kosovskom Ustavu”, čime je, navode, naneta šteta nacionalnim interesima.

Comments