Nekoliko incidenata tokom izbornog dana na KiM

Glasački proces generalno protiče regularno, kažu u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. Iz lokalnih sredina međutim stigle su informacije o nekim incicentima i nepravilnostima.U Gračanici je policija privela dve osobe zbog narušavanja toka glasanja i međusobnog fizičkog obračuna. U Klokotu su privedena dva člana biračkog odbora.U Gori, na krajnjem jugu KiM na biračkim mestima su iznenada zamenjeni članovi biračkih odbora iz Jedinstvene goranske partije, koja je u koaliciji sa Srpskom listom u kosovskom parlamentu. U toj partiji kažu da je ova ciljana rotacija dovela u konfuziju oko 3.000 birača Goranaca. Prema podacima Centralne komisije do 11 časova glasalo je više od 10 odsto od 1.900.000 upisanih birača. U severrnom delu Mitrovice glasalo je više od 15 odsto, u Klokotu 21 odsto, u Gračanici 10 odsto a u Štrpcu skoro 16 osto birača.

U većini srpskih sredina glasali su i kandidati za predsednike opština.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."