Radio K.Mitrovica : U toku pokušaj hakovanja našeg sajta

Obaveštavamo sve naše slušaoce na internetu i pratioce na mreži da je u toku sinhronizovani pokušaj napada na naš web sajt. Naime, tokom dana primetili smo veliki problem u objavljivanju informacija, nestanak arhive iz biblioteke sadržaja, nemogućnost prijave i odjave, te smo odmah kontaktirali našu IT podršku i nadležnog provajdera.

Posle više provera, utvrđeno je nažalost, više od 100 pokušaja ulaska na nap sajt, sa više različitih IP adresa.

Ne možemo još uvek da kažemo da je problem rešen, ali svi zajedno dajemo sve od sebe, da istina i vesti od interesa za naš narod, ne budu blokirane.

Imajući u vidu da je u toku izborna kampanja za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, ovaj pokušaj blokiranja vesti i programa radija, dobija na posebnoj težini i svojevrstan je pritisak na rad novinara i medija.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."