Đurić: Država Srbija je garant bezbednosti građana na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je Leposavić, kako bi se iz prve ruke informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića, kandidata ove stranke za gradonačelnika Leposavića.

Marko Đurić je tokom posete održao sastanak sa lokalnim predstavnicima Srpske liste i poručio da niko ne treba da se plaši nasilnika, jer držžava Srbija je garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiju, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Pokušaji narušavanja bezbednosti građana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije, prema Đurićevim rečima, neće ostati bez odgovora i reakcije držžave.

Đurić je posetio i aktiviste Srpske liste koji su povređeni u jučerašnjim nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge, inače sina i snaje kandidata Partije kosovskih Srba za gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."