TV Most: Ivanović i Milović vrše neprimeren pritisak na medije

Rukovodstvo Televizije Most iz Zvečana izdalo je danas saopštenje u kome reaguje na najavu predstavnika GI SDP Olivera Ivanovića i GI ,,ZA NAŠ ZVEČAN” Dragiše Milovića da će protiv ove medijske kuće i njenog glavnog urednika  podneti tužbu, nezadovoljni sadržajem predizbornih spotova konkurentske Srpske liste.
Sporni spotovi su na ovoj televiziji emitovani, kako u saopštenju stoji “pod komercijalnim uslovima i u plaćenom terminu“, te su stoga, predstavnici ove dve građanske inicijative „time izvršili neprimeren pritisak na medije“.
„Televizija „Most“ nije kreator spotova Srpske liste i ne preuzima odgovornost za sadržaj bilo kog predizbornog spota emitovanog u plaćenom terminu. Očekujemo da strukovna udruženja i udruženja emitera oštro i jasno osude ovaj pokušaj zastrašivanja medija. Izražavamo nezadovoljstvo zbog činjenice da je deo tih udruženja već stao na stranu Ivanovića i Milovića, a da nije ni bilo pokušaja da se od kolega u televiziji „Most“ dobije bilo kakvo obrazloženje“, navodi se u saopštenju.
Rukovodstvo Televizije Most podseća da je ovaj medij preživelo godine pritisaka od strane, kako kažu „ ljudi koji su i moćniji i opasniji od gospode Ivanovića i Milovića, ali nikada nismo pristajali na prodaju sopstvenog profesionalnog kredibiliteta i digniteta, niti smo se plašili jer znali smo da je istina i pravda na našoj strani i da radimo u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."