Srpska lista: Ivanović i Milović prete odmazdom srpskoj televiziji Most

Sapoštenje Srpske liste povodom najave Olivera Ivanovića i Dragiše Milovića da će  protiv Televizije Most podneti tužbu  zbog  spotova emitovanih  u predizbornoj kampanji, prenosimo u celosti.
“Srpska lista zgađena je političkim manirima Olivera Ivanovića i Dragiše Milovića koji su se danas, smeškajući se cinično novinarima u lice, zapretili odmazdom srpskoj televiziji „Most“ samo zbog toga što se usudila da emituje predizborne spotove, čiji sadržaj je ništa drugo do nepobitna istina o njihovim političkim i drugim malverzacijama.
Umesto što kukavički maltretiraju novinare i prete im sankcijama Prištine, Ivanović i Milović bi trebalo da priznaju da su iznervirani zbog toga što su naše predizborne poruke ogledalo u kome se vidi sva njihova pokvarenost i korumpiranost, navodi se u sapštenju Srpske liste.

U nedelju na izborima protiv sebe i svoje antisrpske politike neće, međutim, imati nezaštićene novinarke i urednice, već ujedinjenu snagu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i tada će se jasno videti ko je vera, a ko nevera.

Sramno je reagovanje pojedinih novinskih udruženja, koji su umesto da osude neprimerene pritiske na medije, blanko podržali Ivanovića i Milovića i, gažeći profesionalne standarde i novinarsku kolegijalnost, postali političari i saučesnici u ovim napadima i zastrašivanjima radnika srpske televizije „Most“.

Novinarima i urednicima Televizije „Most“ poručujemo da ne treba da se plaše Prištine i njenih satelita Ivanovića i Milovića, i ohrabrujemo ih da nastave da rade profesionalno i u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a Srpska lista ima dovoljno snage da ih zaštiti od svake vrste nasilja, fizičkog ili pravnog”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."