• Početna>
  • Vesti>

Najboljim đacima dodeljene kovanice sa likovima znamenitih ličnosti Srbije

Svečana dodela nagrada u vidu kovanica sa likovima znamenitih srpskih ličnosti za najbolje đake I đake generacija školske 2016/2017.godine organizovana je danas u Mitrovačkom dvoru za 58 učenika sa celog Kosova I Metohije, osim Opštine Ranilug.

Vi znate da je  obrazovanje stub društva i težite tome. Neka vam obrazovanje bude glavni cilj u budućnosti” Jasmina Dedić, načelnica školske uprave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

“Sve ćemo da dobijemo i pobedimo isključivo znanjem. I danas, i sutra i prekosutra moramo nastaviti da učimo, i da budemo složni i jedinstveni, jer time postižemo bolji rezultat, koji mora da bude vidljiv” – predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić. 

 

Okupljenim đacima se ispred resornog ministartsva obratila načelnica školske uprave  Jasmina Dedić , rekavši da biti đak generacije nije lako, jer pored toga što su bili vukovci morali su da ispune i druge uslove.

“Morali ste da pobeđujete na takmičenjima, a budete dobri drugovi, da imate kulturu ponašanja. Sve uslove ste ispunili i zato ste bili đaci generacije. Vi ćete nadam se biti budući lekari, profesori, inženjeri, predsednici, gradonačelnici i sve najbolje što država Srbija ima. Put vam neće biti lak, biće mnogo prepreka, ali vi ćete to odlično savladati”.

Dedić je učenicima rekla da ne teže prosečnosti, već da moraju biti najbolji, kao što su bili i do sada. Izrazila je nadu da će neko od njih biti jedna od znamenitih ličnosti Republike Srbije kao što su ličnosti na kovanicama i knjigama koje su im dodeljene.

Načelnica se zahvalila predstavncima i predsednicima lokalnih samopurava koji daju nesebičnu podršku obrazovanju,. “Vi znate da je  obrazovanje stub društva i težite tome. Neka vam obrazovanje bude glavni cilj u budućnosti. Tako ćete biti počasni građani Srbije i dati doprinos našoj lepoj zemlji” rekla je Dedić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je ovo poseban i jedinstven dan, imajući u vidu da mali broj drugih gradova može da se pohvali da ima ovako plemenitu i pametnu decu, koja se pre svega odlučna da se u ovakvim teškim uslovima bore za opstanak i nadograđuju znanje.

“Sve ćemo da dobijemo i pobedimo isključivo znanjem. Ove kovanice malo ko dobija, i verujem da ste i vi svesni koliko je to posebno za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a pre svega za vas. Posebna zahvalnost deci u srpskim sredinama širom Kosova, imajući u vidu da su uslovi ograničeni, ali rezultat je evidentan i vidljiv, i sva sreća ima ko to da prepozna. Imamo Ministarstvo, državu Srbiju koja stoji iza svega ovoga,i sigurni smo da će i ubuduće biti tako. Kancelarija za Kosovo i Metohiju na  čelu sa Markom Đurićem, kao i sam predsednik države Aleksandar Vučić maksimalno traže I zahtevaju od svih nas da ulažemo u obrazovanje, osnovne uslove za vaš obrazovni sistem i to činimo” rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

“Maksimalno ulažemo u takmičenja i imamo tu čast da se pohvalimo da su naša deca na svim mogućim takmičenjima osvajala rezultate, od sportskih do naučnih.

Intenzivno ćemo nastaviti da radimo svi zajedno jer znanje se nadograđuje i uvek uči. I danas, i sutra i prekosutra moramo nastaviti da učimo, i da budemo složni i jedinstveni, jer time postižemo bolji rezultat, koji mora da bude vidljiv, rekao je Spirić, naglasivši da će i u budućnosti sve škole ostati u sistemu Republike Srbije.

Cilj dodele jeste motivacija mladih i poruka da njihovi uspesi nisu nezapaženi, rečeno je na dodeli nagrada najboljima, navodeći da će i ubuduće imati podršku lokalne samouprave i školske uprave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  za svaki novi ostvareni rezultat.

Comments

Pročitaj još