Vučić: Pismo spremno, na molbu Španije poslaće se kasnije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u današnjem razgovoru sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom naglasio da postoje dvostruki aršini u pogledu situacija u Kataloniji i na Kosovu.

“Pričali smo o razgovorima Beograd-Priština. Ja sam govorio o tome kako i koliko je teško Srbima da razumeju različite aršine i različite principe, to je moja dužnost kao predsednika Republike na svakom mestu da kažem”, naglasio je Vučić.

On je istakao da je zahvalan i Stilijanidisu i Federiki Mogerini da naporima koje ulažu i pomoći koju pružaju da se sačuva mir.

“Zahvalan sam gospodinu Stilijanidisu, kao i gospođi Mogerini, na tome što nam žele mir i što nam pomažu u tome da mir sačuvamo, dok vodimo užasno teške razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima. Ne radimo to zbog toga da bismo nekome bili lepi i simpatični, već da bismo sačuvali živote naših ljudi, da bismo pomogli njihov opstanak i da bi oni videli svoju budućnost”, rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je tekst pisma za EU povodom katalonskog referenduma gotovo, ali da ga premijerka neće sutra odneti u Brisel.

“Naravno da sam govorio o tome i nikada neću da preskočim tu temu, jer tu pravde za Srbe i Srbiju nema. Pismo je završeno, ozbiljno sastavljeno, nećemo ga sada poslati . Ostaje da se potpišemo Ana (Brnabić) i ja, i da Vlada to posle prihvati. Nećemo ga poslati sada , zato što smo zamoljeni od naših španskih prijatelja, da to u ovom trenutku ne učinimo, da ne bismo njihovu poziciju otežali”, naglasio je Vučić.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."