Najmlađi gosti Opštine Kosovska Mitrovica

Obeležavanje Dečje nedelje u Kosovskoj Mitrovici, danas je završeno susretom najmlađih građana sa predsednikom Privremenog organa ove Opštine Aleksandrom Spirićem i načelnicom Odeljenja društvenih delatnosti Svetlanom Pindović.
Dan otvorenih vrata organizovan je kako bi se najmlađi upoznali sa nadležnostima i načinom rada lokalne samouprave sa kojom prvi put stupaju u kontakt već trećeg dana po rođenju, rekao je u razgovoru sa malim gostima i njihovim pedagozima.
“Ova nedelja je pokaztelj da uvažavamo jedni druge. Ne treba da bude nasilja, uvreda među generacijama. Moramo da uvažavamo jedni druge – od najmlađih do najstarijih”, rekao je Spirić.
U Okviru ove aktivnosti, danas su uručene i nagrade autorima najboljih likovnih i literarnih radova na temu “Zahvalnica dragoj, staroj osobi”, u tri kategorije.
Nagrada za kolektivni učinak pripala je OŠ “Vlada Ćetković”.
Jovana Jovanović je đak petog razreda OŠ “Sveti Sava”. Dobila je nagradu za najbolji literarni rad.
“Nisam očekivala nagradu. Bilo je mnogo divnih radova”, kaže Jovana.
Opštinu su danas posetili đaci svih osnovnih škola sa područja grada i mališani koji pohađaju predškolski program u PU “Danica Jaramaz” kao i štićenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur”
Dečja nedelja tradicionalno se organizuje prve nedelje oktobra, a ove godine održana je pod sloganom: “Gradimo mostove među generacijama, za radost svakog deteta”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."