• Početna>
  • Vesti>

Povodom “Dečje nedelje” gradonačelnik Zvečana obišao prvake

U okviru dečije nedelja gradonačelnik Zvečana Vučina Janković sa saradnicima obezbedio je školski pribor u vidu ranaca i pernica za oko 100 mališana u četiri osnovne škole na terotoriji opštine Zvečan.
Oko stotinu mališana, učenika prvih razreda osnovnih škola, dobilo je na poklon rančeve i pernice, ovo je dar gradonačelnika Zvečana Vučine Jankovića, koji je ovim gestom, kako je rekao, želeo da ukaže na dužnost svih da marljivo gledamo na decu jer su ona naša budućnost.

“Ovom prilikom zahvaljujem se našem gradonačelniku, gospodinu Jankoviću na ovom poklonu. Zahvaljujem se u ime učenika, njihovih roditelja, učitelja i u svoje lično ime. Pomoć koju su učenici prvog razreda dobili nije ni malo mala”, rekla je Slađana Fićović director OŠ “Vuk Karadžić” Zvečan.

“Mislim da je naša misija više nego jasna, to je da redovno ulažemo u školstvo. Cilj nam je na školstvo podignemo na veći nivo i da boravak dece u školama bude što prijatniji. U Okviru ove misije, u okviru “Dečije nedelje”, mi smo podelili oko stotinka poklona, ovu praksu ćemo nastaviti i ubuduće. Svim roditeljima i svoj deci želeo bih da čestitam “Dečiju nedelju” uz poruku da o deci treba brinuti svkog dana jer su ona naša budućnost”, poručio je gradonačelnik Vučina Janković.

Za đake-prvake rančevi i pernice podeljeni su i u osnovnim školama u Žerovnici, Banjskoj i selu Grabovac, prenosi TV Most iz Zvečana.

“Mnogo znači i za decu i sve nas kada lokalna samouprava misli o nama jer je škola pod ingegrencijom lokalne samouprave i gradonačelnik je, pored svih obaveza, odvojio vremena da dođe, da posveti pažnju našim mališanima a to je njih veoma obradovalo”, rekla je Stana Minić direktor OŠ “Sveti Sava”, Žerovnica.

“On je kao i uvek održao obećanje, 1. septembra je obišao naše učenike i tada obećao da će prve nedelje oktobra doći sa poklonima, to je i učinio”, rekao je Dragan Lazarević direktor OŠ “Banović Strahinja”, Banjska.

Gradonačelnik Janković rekao je deci i dečijim pravima ne treba da bude posvećen samo ovaj dan već da svakodnevno moramo raditi na tome da im obezbedimo bolje uslove za rad, razvoj i sigurnu budućnost.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još