• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Branko Radičević” dobila savremeni kabinet za Informatiku

U OŠ „Branko Radičević“ danas je otvoren kabinet za Informatiku sa potpuno novom, najsavremenijom opremom koju su donirali organizacija USAID uz podršku Opštine Severna Mitrovica. a na inicijativu gradonačelnika Gorana Rakića.
Kabinet koji je opremljen sa 27 savremenih računara i kompletnom pratećom opremom, danas je svečano otvorio gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić.

Ispred kolektiva škole i u ime đaka, donatorima je zahvalio direktor Ivan Zaporožac
„Naša škola je danas dobila najsavremeniji kabinet informatike koji će nastavnicima i đacima da omogući da unaprede svoju nastavu i da budu još bolji đaci“ kaže Zaporožac i dodaje da ovo nije prvi put da Opština i gradonačelnik pomažu školi.
Kako je naglasio, u više navrta lokalna samouprava je pomagala u osavremenjavanju i nastavnih i materijalno-tehničkih sredstava.
„Obnovili smo mnogo toga. Sve škole na području grada su obnovljene a mi imamo sada najsavremeniju sportsku halu koju koriste svi sportski klubovi iz grada“, rekao je Zaporožac i podsetio da su u školi zamenjeni podovi stolarija a da se trenutno radi na renoviranju toaleta.
Gradonačelnik Goran Rakić izjavio je da će Opština nastaviti da podržava i ovu i ostale škole u gradu.
„Ja bih voleo kada naša deca uopšte ne bi znala ko je na čelu lokalne samouprave. To je nebitno. . Bitno je da je lokalna samouprava uvek na usluzi građanima a kada je taklo, odmah se vide rezultati. Ponosan sam što se naša deca sa svih takmičenja vraćaju sa peharima i diplomama“, istakao je Rakić.
I OŠ „Dositej Obradović“ iz južnog dela Kosovske Mitrovice, koja od 1999. godine nastavu drži u prostorijama škole „Branko Radičević“ takođe je danas dobila opremu za kabinet Informatike, koja se sastoji od 14 računara sa pratećom opremom i tri laptop računara. Ispred ove škole, donatorima je zahvalila direktorica škole Slađana Petronić.

Comments

Pročitaj još