Srpska će insistirati da Specijalni sud ponovo pokrene istragu

Povodom obeležavanja 19 godina od nestanka novinarske ekipe Radio Prištine, iz Srpske liste je izdato saopštenje u kome se javnost podseća da je jedina “krivica” Đure Slavuja i Ranka Perenića, bila to što su Srbi.
“Na današnji dan sećamo se otetih novinara Đure Slavuja i Ranka Perenića koji su pre 19 godina oteti dok su časno i odgovorno obavljali svoj posao. Više je nego jasno da je njihova jedina krivica bilo srpsko ime, a njihova otmica je trebala da pokaže preostalim Srbima u Orahovcu, ali i na celom Kosovu i Metohiji šta je to što čeka Srbe”, stoji u saopštenju.
Predstavnici Srpske liste dalje navode da će insistirati da novoformirani Specijalni sud za zločine nad Srbima ponovo otvori istrage i da se bavi pitanjem nestalih novinara Đure Slavuja i Ranka Perenića, ali i Ljubomira Kneževića, Aleksandra Simovića, Momira Stokuće, Mila Buljevića, Krista Gegaja i Marjana Melonašija.
“Porodice nestalih novinara i svi građani na Kosovu i Metohiji očekuju da se odgovorni pronađu i kazne, jer bi to bila prava poruka svima, da zločin ne sme proći nekažnjeno”, zaključuju iz Sropske.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."