Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM o predstojećim lokalnim izborima u pokrajini i važnosti da Srpska lista na njima potvrdi i učvrsti političko jedinstvo našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
Đurić je rekao da je ključno da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najboljim kandidatima koji će u svim opštinama sa srpskom većinom na KiM moći da okupe narod i ostvare prekopotrebno političko jedinstvo, i koji će građanima ponuditi konkretan i opipljiv program, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Srpska lista, kao strateški politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, mora da bude u stanju da na najbolji moguć način artikuliše volju Srba u južnoj pokrajini, zaštiti njihove interese i kao instrument države Srbije ostvari što veći uticaj i sačuva institucionalne veze sa Srbijom“, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Prema Đurićevim rečima, država Srbija nastaviće da podržava političko organizovanje Srba na Kosovu i Metohiji i nastojanje srpskih predstavnika da uzmu što je moguće više udela u institucijama i svim oblastima društvenog života, jer je to ono što nama pripada i nešto od čega zavisi naš opstanak na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice u pokrajinskim privremenim institucijama samouprave Goran Rakić pozvao je ovom prilikom sve građane Srbije sa prostora Kosova i Metohije na jedinstvo i zajedničku borbu.

„Srpska lista je stranka koja, u saradnji i uz podršku Beograda, pod jedan barjak okuplja sve Srbe kojima je Srbija u srcu i kojima je interes i bolji život našeg naroda u pokrajini na prvom mestu, i zato nikada neće sarađivati sa onima kojima je lični interes ispred nacionalnog“, istakao je Rakić.

Rakić je poručio da će Srpska lista imati najbolje kandidate za gradonačelnike i odbornike u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, ali i kandidate za odbornike u opštinama gde Srbi nisu većina, navodi se u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."