Na Dudinom Kršu novi požar, širi se gust dim

Danas u popodnevnim časovima izbio je novi požar na Severu Kosova. Na Dudinom kršu, u blizini magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica-Raška – gori šuma.

U ovim trenucima vatra je ugašena, ali se gust dim na više mesta i sada vidi.

Temperatura je danas prešla četrdeseti podeljak.

Ranije jutros a izbio je požar u jednom stanu stambene zgrade u ulici Džona Kenedija, u Kosovskoj Mitrovici. Prema svedočenju očevidaca požar su brzo ugasili vatrogasci. Nema detalja o materijalnoj šteti i povređenima.

Više požara izbilo je i tokom jučerašnjeg dana na Severu Kosova, uključujući i južni deo Mitrovice, kao i okolna sela u južnom delu. Gorelo je nisko rastinje, dok je u selu Gojbulja u vučitrnskoj opštini, požar koji je izbio u okolnoj šumi zahvatio i dvorište kuće jedne srpske porodice iz koje je evakuisano trogodišnje dete i sedamdesetogodišnja žena.

Izvor:Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."