• Početna>
  • Vesti>

Ralić: Kosovska Mitrovica dobija 50 odsto potrebne količine vode

Situacija sa vodosnabdevanjem u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu polako se normalizuje. Količina vode koju danas dobija sever je nešto viša od 50 odsto u odnosu na potrebe, kaže za Radio Kosovska Mitrovica direktor JP “Vodovod Ibar” Miodrag Ralić.

U Kosovskoj Mitrovici u pojedinim delovima grada sprovode se restrikcije, kako bi više kote u gradu, kao i Zvečan dobili vodu. Ralić očekuje da, ukoliko ne bude dodatno smanjena količina vode koja se isporučuje,  se do popodne napune bazeni u Zvečanu,a onda vodi propusti i prema okolnim naseljima koja su više dana potpuno bez vode.

Podsetimo, u nedelju veče je potpuno prekinuto vodosnabdevanje Severne Mitrovice, a tokom jučerašnjeg dana veoma mala količina pijaće vode propuštana je ka severu.

Meteorolozi narednih dana najavljuju temeprature i do 40 stepeni, pa bi ovakva situacija sa vodosnabdevanjem mogla da dovede do većih problema.

Neracionalna potrošnja, kada ima vode, dodatno crpi količine i otežava i onako tešku sitiuaciju sa vodosnabdevanjem koja se ponavlja iz leta u leto.

Comments

Pročitaj još