• Početna>
  • Vesti>

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji za dijalog

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je saopštenje u kojem se kaže da prihvataju poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na dijalog o statusu Pokrajine.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, tražiće da se na tim razgovorima mora govoriti o uzrocima i posledicama oko trenutnog stanja na Kosovu i Metohiji.

SRBIJA JE STVORILA REPUBLIKU KOSOVO,to ćemo prvo reći predsedniku Srbije i zahtevati da se pozovu na odgovornost svi oni koji su doprineli da 2017 godine dođemo u pozicijuda molimo EU, Ameriku i Tursku da ne dođe do velike Albanije, već da se zadovolje Republikom Kosovo.UŽAS!!

Predsedniku Srbije ćemo samo ponoviti ono što godinama unazad govorimo:

-Srbija – DOS-ovski režim je omogućilo stvoranje Republiku Kosovo. Srbija-Savezna Vlada SRJ Koštunice i Republička Vlada Đinđića su na sednicama održanim 2001 i 2002 godine, donele odluke da se iz svih zatvora u Srbiji oslobode 2108 albanskih terorista i zločinaca „OVK“-a. To su uradili protivno zakonu ZKP-a i Ustavu Srbije, nisu zahtevali da se kidnapovani Srbi oslobode i vrate svojim porodicama.

-DOS-ovski režim je kidnapovao Predsednika Srbije Miloševića i prodao Haškom tribunalu, zbog navodnih zločina nad Albancima.A garanciju da neće biti isporučen Haškom tribunalu su dali Koštunica,Đinđić i Čedomir Jovanović u pisanom dokumentu, premijera Đinđića.

-DOS-ovski režim je uhapsio sve srpske generale vojske i policije, Pavkovića, Lazarevića, Lukića, Ojdanića …zbog navodnih zločina nad Albancima, tokom NATO agresije 1999 godine i isporučeni Hagu.
-Srbija-DOS-ovski režim nikada nije tražio hapšenja komandanata zločinačke „OVK“-a.

-DOS-ovski režim nije nikada govorio o kidnapovanim Srbima 1998,1999,2000… godine.

-DOS-ovski režim nikada nije zahtevao primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i povratak 999 vojnika i policajaca na Kosovu i Metohiji.

-DOS-ovski režim je oslobodio albanske teroriste i zločince iz srpskih zatvora da bi nastavili zločine ubijanje dece u Goraždevcu,pogrom 17 mart.2004 godine…

-DOS-ovski režim je ovlastio Olivera Ivanovića tadašnjeg Vladiku Artemija, Radu Trajković… da podrže Vladu zločinca Ramuša Haradinaja.

2008 godine u Parlamentu Kosova, gde bilo je 99 odsto pripadnika terorističke „OVK“-a i koji su proglasili lažnu „Državu Kosovo“. Srbija ništa nije uradila izuzev sramnog događaja na mitingu „Kosovo je Srbija“, kada je zapaljena Američka ambasada.

To je kukavički urađeno jer zgrada Američke ambasade ništa nije kriva već državnici Srbije DOS-ovski režim Koštunice i Đinđića.

Ubeđeni smo da su te tragične odluke po porodice kidnapovanih a pogubne za kidnapovane Srbe, donete zbog velikog,velikog,velikog novca za tadašnje državnike DOS-ovskog režima.

Obaveštavamo predsednika da smo mi porodice kidnapovanih i ubijenih najveći gubitnici jer smo pored gubitka svojih članova porodica ostali i bez svoje imovine, grobova svojih pradedova tako da bi nam gubitak Kosova i Metohije najteže pao.

Nadamo se da će predsednik saslušati,razumeti i uvažiti glas porodica Kosmetskih žrtava, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još