• Početna>
  • Vesti>

Tači pozvao političke partije na sastanak u ponedeljak

Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je sve političke partije na sastanak u ponedeljak, međutim pokret Samoopredeljenje i Demokratska liga Kosova Ise Musafe, još nisu potvrdile dolazak.

Kako je izjavio Tačijev savetnik Adrian Arifaj, sastanak će biti održan bez obzira na nedolazak pojedinih političkih partija, prenosi Indeksonlajn.

“Da sačekamo ponedeljak, nema potrebe da spekulišemo o bilo čemu. Sazvali smo sastanak za deset časova ujutru i sastaćemo se sa partijama koje dođu”, rekao je Arifaj.

To je, prema njegovim rečima, jednostavno konstruktivan sastanak u interesu stranaka i, kako je rekao, ništa više od toga.

Predsednik privremenih kosovskih institucija je inače ranije najavljivao da će konstitutivna sednica parlamenta, nakon junskih vanrednih parlamentarnih izbora, biti održana najkasnije do 10. jula.

Sada se spekuliše da će prva sednica parlamenta biti održana 27. jula, te da Tači namerno odugovlači sa sazivanjem jer tzv. velika koalicija, koju još nazivaju i “ratna”, nema većinu za formiranje vlade čiji bi premijer bio Ramuš Haradinaj.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još