• Početna>
  • Vesti>

Simić: Osnovni cilj Srpske liste – rešavanje problema građana

Srpska lista će u narednom period unaprediti saradnju sa građanima otvaranjem kancelarije u kojoj će građani direktno, o svojim problemima, razgovarati sa poslanicima, najavio je šef Kancelarije za odnose sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste Igor Simić.
On je najavio da će predsednik liste Goran Rakić u narednom period obići sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji.
“On će se izbliza upoznati sa problemima tih ljudi i jasno im preneti poruku da je Srpska lista tu da bi se borila za bolji život građana I da nam nsu bitne funkcije. To je poruka i za naše koalicione partnere. Ne zanima nas broj ministarstava niti broj zamenika. Nas interesuje naš program i da koalicioni sporazum ne bude samo mrtvo slovo na papiru. To je ta poruka koju će i predsednik Rakić preneti – da je naš cilj da život danas bude bolji nego što je bio juče”, kaže Simić.
Srpska lista do ovog momenta nije dobila zvaničan poziv za konsultativni sastanak sa predsednikom Hašimom Tačijem, rekao je Simić za program Radio Kosovske Mitrovice.
On podseća da rok za održavanje konstitutivne sednice polako ističe, te da do tog poziva mora doći u najskorije vreme.
“Poziv će stići. To je neminovno. Približava se rok. 8. jula CIK je potvrdila rezultate izbora i samim tim je od tog dana, u skladu sa propisima počeo da teče rok od 30 dana kada se mora održati konstitutivna sednica, tako da je zadnji dan 8. avgust”, kaže Simić.
Simić je istakao da Srbi ne mogu da utiču na to ko će biti predstavnici albanskog naroda u institucijama privremene samouprave, ali da je Srpska otvorena za saradnju sa svima koji žele da rade na unapređenju položaja srpskog naroda i na rešavanju nagomilanih problema.
“Svako ko misli da će Srpska biti nemi posmatrač događaja se grdno vara. Mi smo i u kampanji jasno izneli svoj program i ono što želimo da radimo u narednoim periodu. Mi nećemo po svaku cenu biti deo Vlade. Bićemo deo samo one vlade i one koalicije koja će rešavati probleme”, naglašava Simić i dodaje da nije zahvalno spekulisati o tome ko će biti mandatar.
Komentarišući izjave pojedinih analitičara iz Prištine da je, sudeći prema trenutnim okolnostima, gotovo izvesno da će se parlamentarni izbori ponoviti, Simić kaže da je Srpska na izborima 11. juna pokazala svoju snagu i poverenje koje uživa među građanimai da se ne boji ni novih izbora.
“To bi bilo gubljenje vremena. Predugo traje ceo taj process. Predugo se problem guraju pod tepih i vreme je postalo luksuz. Srpska je spremna da pregopvara koliko danas, ali takođe Srpska lista ima zahteve od kojih neće odustati”, rekao je Simić.
On je naglasio da će Srpska lista sve svoje odluke donositi uz konsultacije sa Beogradom.
“Nama je glavni cilj da formiramo tim koji će zajedno deliti odgovornost, ali se isto tako boriti za unapređenje položaja Srba na prostpru Kosova i Metohije”, istakao je Simić.

Comments

Pročitaj još