Sramotna presuda Srbima iz Štrpca

“Sramotno izricanje presude grupi radnika Javnog preduzeća “Nacionalni park Šar planina” još jedan je dokaz zulumćarskog odnosa privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji prema srpskom narodu, i jasno je da za cilj ima zastrašivanje građana pokrajine lojalnih Republici Srbiji”, smatra Kancelarija za Kosovo i Metohiju”.

“U ne tako davnoj prošlosti oni koji su na Kosovu i Metohiji iskazivali lojalnost svojoj domovini Srbiji bili su ubijani, a danas bivaju maltretirani pred takozvanim pravosudnim institucijama koje im izriču ponižavajuće i besmislene kazne”, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za KiM ističe da Srbi na Kosovu i Metohiji ne pristaju na ovakvu strahovladu i nasilničko gaženje njihovog dostojanstva.

“Ukoliko albanska politička elita na Kosovu i Metohiji želi da Srbi budu konstruktivan politički činilac, sa ovakvom praksom se smesta mora prestati. Osnovni sud u Uroševcu je danas održao pokaznu vežbu kako pravosuđe u jednom društvu koje pretenduje da se nazove demokratskim ne sme i ne može da funkcioniše”, navodi se u saopštenju.

Comments