Specijalni sud spremio optužnice

Veća Specijalnog suda za zločine OVK spremna da podignu prve dve optužnice, kojom bi bilo obuhvaćeno 19 osoba.
Direktor televizije “Kljan Kosova” Baton Hadžiju je za “Gazetu ekspres” rekao da je “među razlozima zbog kojih je Kosovo imalo prevremene parlamentarne izbore 11. juna” bio i Specijalni sud. Hadžiju je dodao da su optužnice spremne, ali da “niko ne zna kada će biti podignute”, prenosi taj prištinski list.

“Novosti” su prenele da bi se zbog optužnica dodatno mogla zakomplikovati politička situacija na Kosovu, jer bi na njimamogli odmah da senađu predsednikKosova Hašim Tači i njegovi bliski saradnici, alii Fatmir Ljimaj.

Osim njih, kako tvrde albanski izvori iz političkih krugova, na optužnici bi se mogao dmah naži Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, kandidata za premijera Kosova, nekadašnji predsednik kosovskog parlamenta Kadri veselji i Azem Sulja, jedan od komandanata OVK i ujak Hašima Tačija.

Podsetimo, pre dva dana potvrđena JE ustavnost Statuta Specijalnog suda, i da u roku od sedam dana, neće postojati nikakva pravna prepreka za prijem optužnica Specijalizovanog tužilaštva i podnesaka.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još