Napredna snaga Kosova odustala od izbora

Napredna snaga Kosova odustala je od predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora zbog “nestabilne političke situacije i apela predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbi na Kosovu pokažu solidarnost i političko jedinstvo sa državom Srbijom”, izjavio je za RTK2 predsednik ove stranke Aleksandar Grujić.

On je takođe rekao da on i njegovi saradnici žele pokazati da “postoje Srbi kojima je interes države Srbije na prvom mestu”.

“Na delu je nejedinstvo srpskog naroda, mi smo to prepoznali i nije nam potrebno dalje rasipanje srpskih glasova na KiM. Mi na ovakav način pokazujemo da poštujemo stavove države Srbije i njenih institucija i da ostajemo dosledni politici koju naša država vodi u najboljem interesu svih njenih građana”, rekao je Grujić za RTK2.

Grujić takođe navodi da ima potpuno poverenje u predstavnike Srbije i da nije želeo da na bilo koji način” remeti uspostavljen sistem koji daje najbolje rezultate”.

Planovi stranke Napredne snage Kosova su učešće na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu.

 

Izvor: RTK 2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."