Pobeda Srpske liste, pobeda srpskog naroda na KiM

Kandidati Srpske liste za poslanike u kosovskoj skupštini i predstavnici Vlade Srbije, pozvali su birače sa skupa u Gračanici da na izborima 11. juna, biraju između onih srpskih kandidata koji će se odupreti formiranju kosovske vojske i onih koji će bespogovorno izvršavati sve što od njih traže političke vođe Albanaca.

Sa predizbornog skupa Srpske liste, koji je održan u Gračanici, poručeno je da je pobeda ove stranke pobeda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da će se svim političkim sredstvima suprostaviti formiranju kosovske vojske.

Na skupu u Domu kulture u Gračanici potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov je preneo podršku i pozdrave u ime predsednika SNS i predsednika Republike Aleksandra Vučića i istakao da je glas za Srpsku listu garanat da će Srbi na KiM imati svoje predstavnike u prištinskim institucijama.

“I zato mi odlučujemo i vi odlučujete da li ćete imati predstavnike, svoje ili tuđe. Zato vas molim da sve sujete, animozitete ako ih ima, sve zamerke jedni prema drugima ostavite po strani i svi zajedno kao jedan glasate za Srpsku listu, jer to je jedini pravi izlaz ako hoćete da imate srpske poslanike”, naglasio je Jovanov.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Srpska lista uspela da dokaže da je posvećena uzvišenim ciljevima srpskih nacionalnih interesa i da se tako ugleda na Vladu Republike Srbije.

“Zato je Srpska lista kao prava politička organizacija, jedina dobila podršku Vlade Republike Srbije. Dobila je podršku Vlade Srbije čiji je donedavni premijer, evo pre dva dana držeći ruku na Ustavu Srbije položio zakletvu za predsednika Srbije, zaklinjući se da će svim svojim snagama čuvati celinu Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo”, istakao je Petković.

“Grdno se varaju oni albanski političari koji govore kako je zakletva predsednika zakletva za unutrašnje političke potrebe Srbije, ali ta zakletva je data na Ustavu Srbije koji obavezuje i na Mirosavljevom jevanđelju iz 12. veka koje predstavlja i sabira vekovno državotvorno iskustvo srpskog naroda”, kazao je on.

Petković je naglasio da glasajući za Srpsku listu građani glasaju za budućnost Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji.

“Zapravo pobeda Srpske liste je pobeda srpskog naroda na KiM i to je jedina istina i jedina poruka koju sam došao da vam prenesem kao predstavnik Kancelarije za KiM i koju vam prenosi direktor Kancelarije Marko Đurić”, istakao je Petković.

Kandidat za poslanika sa Srpske liste Branimir Stojanović istakao je da ovo nisu obični izbori i da Srbi treba masovno da izađu na birališta 11. juna.

“Naša je obaveza da im kažemo da jedino mi možemo da sprečimo, da kažemo ne, jer u protekle tri godine to nisu uradili samo zbog nas, i neće uraditi i neće biti kosovske vojske zato što mi nećemo dati da se ona formira”, poručio je Stojanović.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Gračanici predstavljeni su i neki od 20 kandidata za poslanike sa ove liste, Srđan Popović, Brankica Ničić, Verica Ćeranić, Dragan Dančetović, Saša Milošević i drugi.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."