“Dan izazova” i u Kosovskoj Mitrovici

Na platou iza srednje Tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“, jutros tačno u 9 sati, počela je centralna manifestacija povodom Dana izazova. Učenici i nastavnici te škole vežbali su 15 minuta na platou .

Dušan Radaković,savetnik u Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge, kaže da je na platou održana centralna manifestacija, a da se ovoj akciji tradicionalno odazivaju osnovne i srednje šklole, predškolska ustanova kao i po neke firme.

„Cilj je dan što više vežbača izađe i vežba 15 minuta. Ovo se tradicionalno organizuje u celom svetu. U Srbiji organizuje asocijacija „Sport za sve“, a ovde u saradnji sa Privremenim organom Opštine Kosovska Mitrovica. Ovogodišnji suparnik nam je grad Leposavić, što je interesantno pošto svake godine smo dobijali grad u Vojvodini. Ovo je prvi put da dobijemo grad blizu nas. Nadamo se da ćemo izvojevati pobedu, jer ko pobedi u ovoj kategoriji, gradovi do 20000 stanovnika, naredne godine će učestvovati u međunarodnoj konkurenciji. Podsetiću da je pre 4 godine Kosovska Mitrovica u međunarodnoj konkurenciji pobedila i osvojila prvo mesto u celom svetu i možemo se dičiti time“ rekao je Radaković.

Kako je rekao, Mitrovica ima tradicionalno između 2500 i 3000 vežbača, što je veliki broj u odnosu na  broj stanovnika.

Rezultati će se sabirati do 20 časova, a prvi rezultati će biti dostupni oko 21 čas.

“Svetski dan izazova” se održava svake godine poslednje srede u maju mesecu.

Comments

Pročitaj još