Osipa se izborna lista Nenada Rašića

Izborna lista Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića ostala je bez još jednog kandidata.

Rejhan Zurapi u pisanoj izjavi dostavljenoj našoj redakciji naveo je da mu savest “nakon svega što se poslednjih dana i nedelja dešava vezano za kosovske izbore”, nalaže da se povuče sa izborne liste Progresivne demokratske stranke koju predvodi Nenad Rašić.

“Smatram da sam u prethodnom periodu bio u političkom smislu zaveden i izmanipulisan što je i dovelo do moje kandidature na listi koju predvodi gospodin Rašić. Naime, Goranci nikada nisu išli protiv Srbije i stoga ja kao Goranac mogu da podržim samo onu političku opciju koja nije suprotstavljena vitalnim interesima srpskog naroda i države Srbije.Nažalost, gospodin Rašić je svojim delovanjem na ovim izborima izabrao put koji dovodi u pitanje opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i stvaranje političkih preduslova za zaštitu njegovih interesa”, navodi se u izjavi Zurapija.

Zurapi je naveo i da će svoj glas na predstojećim izborima dati kandidatima koji se okupljaju oko Srpske liste.

U prilogu izjave Rejhan Zurapi dostavio je našoj redakciji i potpisanu izjavu i zahtev za odustajanje od kandidature.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."