Tomić Apostolovoj: Neophodna iskrena želja da se reše problemi zajednica

Kancelarija za pitanja zajednica bila je uključena u mnoge važne projekte i procese, zbog čega je jako važna i njena uloga u budućnosti, složili su se direktor ove kancelarije Ivan Tomić i specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova.
Tomić i Apostolova su razgovaralio o radu Kancelarije za pitanja zajednica i razmatrali mogućnosti za unapređenje rada ove kancelarije u narednom mandatu.
Specijalnoj predstavnici EU na Kosovu, Tomić je predstavio godišnji bilten Kancelarije. Istakao je važnost pojedinih projekata, posebno infrastrukturnih, kao i projekata u odsečenim sredinama, ali i onih koji su od opšteg značaja.
„Važno je ne izostavljati zabačene sredine, one kojima je pomoć najpotrebnija. Takođe, jako je bitna i pomoć pružena nevećinskom stanovništvu u albanskim opštinama, jer oni danas imaju najmanje prava. Nadam se da će Zajednica srpskih opština odgovoriti svim izazovima i doprineti stabilnosti u opstanku i poboljšati povrtak”, rekao je direktor Kancelarije za pitanja zajednica.
Apostolova je konstatovala da je Kancelarija za pitanja zajednica bila uključena u mnogim važnim procesima i projektima kao što su verifikacija diploma i program stažiranja, ali i mnogim drugim važnim procesima i da zbog toga kancelarija mora da igra važnu ulogu i u narednom mandatu kako bi život svih zajednca na Kosovu bio još kvalitetniji i bolji.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."