• Početna>
  • Vesti>

Etno – festival Sočanica 2017. – Spoj tradicije i rokenrola

Četvrti Etno – festival Sočanica 2017. biće održan 6. juna u 17h, saopštili su organizatori.

U prvom delu programa, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vekovima sticanom tradicijom ovog kraja – počev od gastronomske pa do muzičke zaostavštine.

Ivan Vučković iz Centra za kulturu „Sava Dečanac“ iz Leposavića, koji je organizator događaja kaže za program Radio Kosovske Mitrovice da je namera organizatora da promoviše sve lepote ove potkopaoničke opštine, a ona njima obiluje u svakom pogledu.

„Od 17 do 20h nastupiće veliki broj kulturno-umetničkih društava,  pevačke grupe, solisti na  gajdama, frulama, sviralama, klarinetima. Posetiocima će se predstaviti i proizvođači rakije, meda a ove godine imamo i jednog proizvođača piva iz Gračanice“,  kaže Vučković i napominje da je zdrava hrana, glavni potencijal  ovog kraja.

Od 21h, na trgu u Sočanici biće održan koncert grupe Atomsko sklonište a kao predgrupa, nastupiće lokalni sastav Čučuk Stana.

Organizatori Etno – festivala su Kulturni centar „Sava Dečanac“ , NVO „WOMUA“ iz Leposavića a pokrovitelji  su  UNMIK i Privremeni organ Opštine Leposavić .

Comments

Pročitaj još