Đurić: Odluke Specijalnog tužilaštva stide se i pristojni građani albanske nacionalnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je informaciju o obustavljanju istrage zločina nad srpskim žeteocima u selu Staro Gracko kod Lipljana 1999. godine primio sa sa nevericom, “i siguran sam da danas nema građanina Srbije koji zbog tog sramotnog čina ne oseća tugu i gnev”.

Đurić kaže da će porodice i prijatelji srpskih mučenika u Starom Grackom umesto pravde, na godišnjicu ovog strašnog zločina dobiti nepravdu i još jednu poruku da je Srbe u našoj južnoj pokrajini dozvoljeno ubijati.

“Danas je definitivno pala zavesa u ciničnoj predstavi u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili. Sada jasno vidimo da su i oni koji su, praveći se da tuguju, nepozvani polagali cveće na spomen obeležju srpskim stradalnicima u Starom Grackom isti kao i oni koji su spomen-ploču nedugo zatim oskrnavili.

Danas kada se zločinci bez ikakvog pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i Metohijom i kada im se čak dozvoljava da se kandiduju za najviše političke funkcije, ovaj tužni događaj samo još jednom potvrđuje da pravde za srpski narod i srpske žrtve ne može biti pred tuđim sudovima.

Srbija je uverena da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde, jer zločini poput ovoga ne zastarevaju, niti se zaboravljaju.

Uveren sam da se današnje odluke Specijalnog tužilaštva u Prištini stide i svi pristojni građani albanske nacionalnosti, koji imaju priliku da na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji poruče da više ne žele da budu taoci svoje zločinačke političke elite”navodi Đurić u saopštenju.

Comments