Jarinje: Pucano na Kosovsku policiju na Jarinju prilikom pokušaja oružane pljačke novca

 

Kosovska policija je danas sprečila pokušaj oružane pljačke na 20 do 50 metara od integrisanog prelaza Jarinje na severu Kosova i Metohije. To je potvrdio zamenik direktora Kosovske policije za sever Kosova Besim Hoti u uključenju za emisiju “Traganja” Radio Kosovske Mitrovice.

Kompanija „Henderson“ za obezbeđenje novca trebalo je da izvrši primopredaju pošiljke, kako se pretpostavlja novca, kada su osumnjičena lica napala obezbeđenje kompanije. Prilikom napada otuđen je pištolj pripadnika obezbeđenja, rekao je Hoti. Na sreću tom prilikom niko  nije povređen.

“Napadači su pucali na Kosovsku policiju, koja je uzvratila vatrom”, kaže Hoti.

Osumnjičeni su nakon što je policija upotrebila oružje, pobegli sa lica mesta, a policija krenula u potragu u okviru operativnog plana “Čelični prsten”.

Policija kontroliše sve putne pravce, gde bi se moglo kretati osumnjičeno vozilo marke Krajsler bele boje, bez registarskih tablica, u kome je bilo troje osumnjičenih, kaže Hoti i  apeluje na sve građane koji bi mogli imati neku informaciju da sarađuju sa policijom, kako bi slučaj bio do kraja istražen, a napadači otkriveni.

 

Foto: Ilustracija Jarinje

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."