Uspešni mladi ljudi su ponos Kosovske Mitrovice

 

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je danas plaketu „Ponos opštine“ svim đacima i sportistima koji su u ovoj godini ostvarili izuzetan uspeh na okružnim i republičkim takmičenjima.

Preko dvadeset osnovaca i srednješkolaca i oko deset sportskih klubova poneli su ovu plaketu kojom Opština Kosovska Mitrovica daje poseban stimulans darovitim mladim ljudima da budu još bolji.

„Mi smo prisutni uvek, u svim vašim školama. Pomažemo finansijski  i na svaki drugi način. To ćemo činiti i u buduće“, rekao je Spirić pozdravljajući okupljene.

On je napomenuo da pored sredstava koja se usmeravaju za opremanje škola i slanje đaka na takmičenja, Opština izdvaja preko 13 miliona dinara za tridesetčetiri sportska kluba koji redom opravdavaju svaki dinar uložen u njih.

Spirić je najavio i  izgradnju novog objekta za potrebe škola raseljenih iz južnog dela grada i proširivanje škole „Sveti Sava“ za 548 kvadrata dogradnjom sneksa.

Nagrađeni su srećni jer iza svih uspeha, diploma i medalja stoji mukotrpan rad.

„Znači nam ovo mnogo jer svih ovih godina mi smo se trudili da u najboljem mogućem svetlu predstavimo, ne samo naš grad, već celu državu a evo uskoro naš klub punbi deset godina“, kaže Milun Milenković, trener kikboks kluba „Kosovska Mitrovica“.

Tea Savić učenifca  sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ osvojila je tri prva mesta na  okružnom takmičenju iz fizike, matematike i biologije. Na pitanje kako sve postiže, kratko odgovara:

„Kada nešto hoćete, to i možete“.

Comments

Pročitaj još