Navršava se 19 godina od prve otmice na Kosovu i Metohiji

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je da je 14. maja 1998. godine izvršena je prva otmica – kidnapovaanje na Kosovu i Metohiji. Tog dana sa svog radnog mesta na površinskom kopu uglja “Belaćevac” kidnapovan je radnik Žarko Spasić.
U saopštenju se navodi da je Spasić prva civilna žrtva za koju Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poseduje dokaz, video kasetu, na kojoj se vide zatočeni Srbi među kojima je i Žarko Spasić sa još trojicom Srba, a u pitanju je logor Likovac u Drenici.

“Ovaj dokaz o zločinima smo dostavili tadašnjoj tužiteljki haškog tribunala Karli Del Ponte, UNMIK-u i Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu. Na žalost iako su to čvrsti dokazi o postojanju logora na Kosovu i Metohiji i da su naši kidnapovani bili živi niko nije hteo da pomogne tim mučenicima, zatočenicima tako da se danas navršava punih 19 godina od prve otmice, a da se za sudbinu Žarka Spasića još uvek na zna”, ističe se u saopštenju.

Udruženje poziva medije da zajedno sa njima ukazuju na zločine i žrtve i otrgnu ih od zaborava.

TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."